onsdag 16 september 2009

Är ganska nere just nu

Har inte skrivit något här på ganska länge, men allt beror på att jag har ingen lust till någonting.
Var på Arbetsförmedlingen den 9. september och killen från Socialen var också där och då konstaterades att jag måste ta emot så kallad Samhälltjänst, där man arbetar heltid åt någon arbetsgivare i kommunen och man får 60 kr/dag. Sedan killen från socialen förklarad att detta är krav för att kunna få socialbidrag. Två dagar efteråt fick jag brev från Försäkringskassan där de bara skrev att jag har nu inte rätt till någon ersättning alls, inte ens de 60 kr/dag för jag är ju utstämplad från a-kassa och när man förbrukar sina 450 dagar i aktivitetsgaranti så kommer man till fas 3 där man måste arbeta heltid, men utan någon inkomst alls om man är utstämplad från a-kassa. Detta ska vara max 2 år och under tiden ska man söka jobb... men hur tror de att man överlever de två år om man jobbar heltid och samtidigt ska söka jobb?? Ska man söka den på kvällar när ingen är någonstans? Nej, det var ingen som kunde ge mig svaret. Jag kontaktade både AF och Soc, men ingen kan hjälpa mig för det är bestämt såhär av regeringen.
Det betyder att jag är från 1. oktober tvungen att jobba heltid, men utan lön, men min arbetsgivare får 250 kr om dagen för att jag jobbar där... är detta normalt?

Jag har ingen aning hur vi ska klara oss... ringde också FK och frågat om jag får höjd bostadsbidrag när jag är helt utan inkomst men icke det heller för jag ligger redan på toppen av det de kan ge...

Med detta är verkligheten sådan att jag får ca 500 från mitt jobb som fluortant och barnbidrag på 2250 kr och bostadsbidrag på 3000 kr och på det ska jag klara försörja mig och mina barn. Ok, socialen ger mig till hyran och el men med det slutar det.

Jag vet inte vad jag ska göra? Det finns ju inga jobb...
Ska jag lämna ut mig och mina barn och skriva till tidningar??
Hur kan någon lämna en ensamstående med barn utan någon inkomst alls??? Samhället verkar rutet...

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Ja, jag tycker att du ska gå till TV eller tidningen med detta. Det är säkert många mer än jag som inte vet att det ligger till så.

  SvaraRadera
 2. Nu är jag, och tyvärr läser jag att inget har hänt sen sist, jag var på besök!
  Jag hade gärna önskat att du hade kunnat skriva att din situation hade ändrats till något positivt!
  Sänder dig en stor kram!
  Vi hörs på Rubin!
  Karin

  SvaraRadera